7 sekretów zielonej kawy

[Głosów:0    Średnia:0/5]

1 Spożycie kawy może obniżać ryzyko choroby Alzheimera i Parkinsona. Wiele badań naukowych sugerują pijące kawy mieli się do 60 procent niższe ryzyko choroby Alzheimera i otępienia, i może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka Parkinsona.

 

2 Kawa zawiera znaczną ilość składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Filiżanka kawy zawiera 6% zalecanego dziennego spożycia (RDA) na kwas pantotenowy (witamina B5), 11% RDA dla ryboflawiny (witamina B2), 2% RDA dla niacyny (B3) i tiaminy (B1) , 3% RDA dla potasu i manganu. Więc kawa zawiera duże ilości przeciwutleniaczy. Kawa jest największym źródłem przeciwutleniaczy w zachodniej diecie, pokonując zarówno owoce i warzywa.

 

3 Surowe, nieprażonych zielone ziarna kawy powstrzymywanie substancją zwaną kwas chlorogenowy. Badania przeprowadzone przez dr Joe Vinson z University of Scranton wskazuje suplementy z surowego ziarna kawy zielonej zawierających kwas chlorogenowy może pomóc ludziom schudnąć. Badania badania Vinson ogłosił w 2012 osiągnięte tydzień średnio ponad 17 funtów odchudzania wśród 16 uczestników badania nad 22-ta Badanie było małe badanie pilotażowe finansowane przez spółkę nie sprawia składniki zielonej diety kawy. Kliknij tutaj http://healthfoodpost.com/green-coffee-extract/

 

4 Kawa może pomóc walczyć depresji. Wspólne badania z National Institutes of Health (NIH) i AARP odkrył nie ludzie, którzy pili cztery filiżanki kawy dziennie były o 10 procent mniej narażone na depresję, niż ludzi, którzy nie piją kawy.

 

5 Kawa może być dobre dla wątroby. Regularne spożywanie kawy było związane z mniejszym ryzykiem choroby autoimmunologicznej wątroby zwanym podstawowym stwardniające zapalenie dróg żółciowych (PSC), Accor ding badań przeprowadzonych przez naukowców Mayo Clinic prezentowanych na niedawnej Digestive Disease Week 2013 konferencji w Orlando na Florydzie. I Accor ding naukowców z Kasier Permanente w Oakland, California picia jak najmniej jedną filiżankę kawy dziennie może pomóc chronić od chorób wątroby spowodowanych wpływem alkoholu, Accor ding do opublikowanych badań. Osoby, które piją jedną filiżankę kawy wynosi 20% mniej prawdopodobny mieć marskości, niż tych, którzy nie piją kawy. Donoszą ochronne Zwiększa życie z więcej kawy, którą pijemy. Ludzie, którzy piją dwa lub trzy filiżanki dziennie są o 40% mniej narażone na marskość wątroby, a Ci, którzy piją cztery lub więcej filiżanek są 80% mniej prawdopodobne stają się dotknięty chorobą.

 

6 Kwas chlorogenowy w surowych, zielonych ziaren kawy, może zatem mieć wpływ na cukrzycę typu 2. Dr Vinson nie dalszych badań, w 2013 ogłosił udało się chlorogenowy suplementów kwasu mogą być użyteczne w leczeniu i zapobieganiu cukrzycy typu 2, które dotyka około 26 milionów Amerykanów. Vinson Omówiono to w prezentacji na 245-gi Zgromadzenia Narodowego i ekspozycją American Chemical Society w Nowym Orleanie, w kwietniu 2013 roku. To wstępne badania i potrzebne są dalsze badania. Dodatkowe informacje o kwas chlorogenowy z zielonych ziaren kawy można znaleźć klikając tutaj http://healthfoodpost.com/green-coffee-extract/chlorogenic-acid-green-coffee/

 

7 Kawa może uczynić nas mądrzejszymi. Wiele kontrolowanych placebo badali wpływ kofeiny na mózg, pokazując nie kofeina może poprawić nastrój, czas reakcji, pamięć, czujność i ogólne funkcje poznawcze. Kofeina w kawie blokuje działanie hamującego neuroprzekaźnika zwanego adenozyny. Blokując działanie hamujące adenozyny zwiększa kofeiny neuronalnych w mózgu i uwalnianie innych neuroprzekaźników, takich jak dopamina i noradrenalina.

%name 7 sekretów zielonej kawy

Cga800

Zamów dzisiaj i otrzymaj darmową wysyłkę i gwarancję satysfakcji.

50% Tylko dziś!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*